Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

i am afraid of ..



Αν πληκτρολογησετε στο google.com την φραση "i am afraid of "θα σας προτεινει το "i am afraid of chinese people". Ειναι κουλο και δεν ξερουμε πως ξεκινησε.

Αν αναλογιστουμε ομως οτι στην Κινα η λογοκρισια του διαδικτυου ζει, βασιλευει, και εχει στενες επαφες με αλλες ασιατικες χωρες τοτε οντως αρχιζεις και φοβασε λιγο. Οχι βεβαια τους κινεζους τους ιδιους αλλα το γεγονος οτι μια χωρα με 1.400.000.000 κατοικους οχι μονο απαγορευεται να μιλησει στο ιντερνετ για ορισμενα θεματα, αλλα και ποση προπαγανδα θα εχουν φαει στα μουτρα. Ειναι πραγματικα τοσο ευκολο να διαμορφωνεις την σκεψη ενος ολοκληρου λαου?

Η λιστα με τις χωρες που παιρνουν μαθηματα απο την Κινα δεν ειναι μικρη, και πολλες απο τις ελαχιστες κομουνιστικες χωρες( αν οχι ολες) πρωτοστατουν στην λογοκρισια, οπως Κουβα, Β.Κορεα, κ.α. So, ειναι τοσο ευθραυστα και ευαλωτα αυτα τα καθεστωτα απο τις δυτικες δυναμεις, και απλα προσπαθουν να προστατευθουν, ή εχουν καταλαβει οτι ο εκαστοτε λαος δε τους γουσταρει και μενουν οσο μπορουν.


Φενεται ομως οτι και μεις ζηλεψαμε λιγο απο την αιγλη της Κινας και αρχισε η κυβερνηση να ειναι πιο σφικτη στα θεματα του διαδυκτιου. Μπορει να αρθει η ανωνυμια των blogs απο δω και περα σε μερικες περιπτωσεις οπως παιδοφιλια και δυσφημιση. Οπως ειναι ευνοητο φυσικα και οι 2 αυτες περιπτωσεις ειναι το ιδιο σοβαρες και πρεπει να αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο, ετσι λεει ο Σανιδάς τουλαχιστον. Οχι οτι το διαδικτυο ειναι γεματο δυσφησεις πολιτικων, δημοσιογραφων, και αλλων λοιπων παράσιτων, οχι βεβαια.
Αν και να λεμε την αληθεια λες και μεχρι τωρα αμα γουσταρε η διωξη ηλ. εγκληματος δε σου εκανε επισκεψη σπιτι σου να σε παρει να σε κερασει καφεδακι.


Σχεδον τα παντα εχουν 2 οψεις στην ζωη, αλλα πραγματικα ειναι ποια ειναι η καλη οψη της λογοκρισιας; Ισως περιπτωσεις οπως η παιδοφιλια ή η κτηνωβασια.
Εμεις οι δυτικοι δεχομαστε ευκολα οτι η παιδοφιλια(που θεωρειτε και μαλλον ειναι απο τα πιο απεχθη εγκληματα) πρεπει να λογοκρινετε γιατι η κοινωνια μας μας εχεις μαθει ετσι.
Αραγε στην Λαικη Δημοκρατια της Κινας δεχονται και αυτοι το ιδιο ευκολα οτι δυτικα sites και παραγωγες πρεπει να λογοκρινονται γιατι απλα ετσι εχουν μαθει; Και αν ειναι αυτο αληθεια φανταστητε ποσο δυσκολο ειναι να δεχτεις οτι τοσο καιρο σε παραμυθιαζαν, σε ειχαν φιμωμενο και με οτοασπιδες.

pritt

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Αλλο λουτσα αλλο βουρτσα....


Λαμπαδα κατι λεωφορειακια το βραδυ.
Καποιος μαλακας μπερδεψε τον ΟΑΣΑ με τον ΟΑΣΕ.

pritt

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

GENIKI ALITHEIA

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Οι εκλογες τελειωσαν, τα παπαγαλακια εφυγαν και μειναμε εμεις να πληρωσουμε τις προεκλογικες καμπανιες.

Και μετα, ασχολουμαστε με νουμερα...


ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΑΗΔΟΝΙ.

Pellican

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ''ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ.."

Χαιρομαι για την και επισημη αναγνωριση της νικης της αποχης, δηλαδη της καταμουτρης αρνησης συμμετοχης στις προσφατες Ευρωεκλογες.

Απαντω μονο στα πεδια που προσκειντε στο αρθρο μου αν και εκτιμω βαθεως τις αποψεις και την κριτικη του Pritt.

Με ελαχιστα λογια :

Θεωρω πως η αποχη απο μια ψηφοφορια οπως οι Ευρωεκλογες, ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για τασεις οπως η αποχη.
Επισης θεωρω την αποχη προτιμοτερη εκ της ασυνειδητης υπερψηφισης μκροτερων κομματων καθως τοτε ομοδοποιησε-πολιτικοποιησε χωρις λογο.

Αν θες να διαμαρτυρηθεις κοινως, κατσε σπιτι σου γιατι η ψηφο σε ενα αλλο κομμα σε κανει οπαδο του.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ.
Θεωρω πως οταν ψηφιζουμε πρεπει να ψηφιζουμε ενα κομμα μονο θετικα και οχι για να αποδυμαμωσουμε ενα αλλο.Αν θελουμε να διαμαρτυρηθουμε δεν ψηφιζουμε οτι να ναι αλλα ΑΠΕΧΟΥΜΕ.

Και τελειωνω λεγωντας πως αποχη δεν σημαινει αδιαφορια προς τα κοινα, σημαινει διαμαρτυρια προς το σαπιο συστημα.

Οσο αναφορα τισ βουλευτικες, θεωρω πως η προσοχη μας πρεπει να ειναι διπλη και να ψηφισουμε, εαν το κανουμε, ΜΟΝΟ οτι μας εκφραζει η αυτο που πιστευουμε πως θα μας βοηθησει να βγουμε εστω και λιγο απο το τελμα.

Σιγουρα οφειλουμε να σκεφτουμε και να προγραμματισουμε σοβαροτερα την σταση μας στις βουλέυτικες απο το πανηγυρακι-ζωολογικο κηπο (οπως το εκαναν) των Ευρωεκλογων.



ΥΓ : Δηλωνω ανοιχτα πως στις βουλευτικες θα ριξω ακυρο.
Ναι, για το γαμωτο.

Pellican

Ρε μπας και ...

Ok το 50% η αποχη, και νικητης η αποχη και τους δωσαμε ενα μεγαλο μυνημα με την αποχη, αλλα τετοια απειρα . Λες ρε μαστορα οτι δε σε εκφραζει τιποτα, αλλα στις βουλευτκες θα πας να ψηφησεις γιατι σε αφορα πιο πολυ(ετσι λες). Και σκεφτομαι εγω ο χαζος δηλαδη στις βουλευτικες που ο Ελληνας βουλευτης εχει να αποφασισει για πολλα περισσοτερα θεματα, μπορεις να βρεις καποιον που σε εκφραζει, αλλα στις ευρωεκλογες- που τα θεματα που ο λογος του μετραει ειναι πολυ λιγοτερα- δε μπορεις να βρεις καποιον. Μηπως πας για να απλα για να αποδυναμωσεις ενα συγκεκριμενο πολο ή τον δικομματισμο και δε το λες; γιατι και στις ευρωεκλογες μπορεις να το κανεις αυτο.

Πληροφοριακα η αποχη οσο νιαζει τους Ελληνες πολιτικους (και ολοι ξερουμε οτι τα βραδια δε μπορουν να κοιμηθουν οι ανθρωποι σκεφτομενοι την αποχη...) αλλο τοσο νιαζει τους ευρωπαιους πολιτικους.

Γνωριζετε οτι με την αποχη δε θα αλαξει κατι (γιατι ειστε και ρεαλιστες μεσα στα αλλα) αλλα ... πραγματικα δε ξερω τι αλλα. Δε ξερω πως το σκεφτεστε. Πολλοι απο οσους απεχετε απο τις καλπες εχετε αλλα οραματα για το πως θα μπορουσε να ειναι ο κοσμος και μεσα απο τις ενεργειες σας προσπαθειτε να τον αλλαξετε (με τους σωστους ή λαθος τροπους δεν ειναι της παρουσης). Ναι μιλαω για τους αναρχιστες.

Για τους υπολοιπους:
Για μενα ΑΝ απεχεις απο καλπες ΚΑΙ δε κανεις καμια αλλη ενεργεια για να δηλωσεις την δυσχερια σου(παρα συνεχιζεις να πινεις καφε σαν φοιτητης ολη μερα ή συνεχιζεις να πηαινεις στην δουλεια σου καθε πρωι και να γυρνας καθε μεσημερι κτλ κτλ) ε ΤΟΤΕ ρε φιλε με τι μουτρα θα κραξεις τους πολιτικους που μας κυβερνουν και κυριως αυτους που τους εκλεγουν.-

Τι εχεις κανει εσυ για να καλυτερεψεις την ζωης σου(μας) και θα την πεις και στους γυρω σου? Εκτος και αν εχεις εγκαταληψει ολες τις ελπιδες οτι θα σε 20 χρονια θα πραματα μπορουν να γινουν καλυτερα. "Στους φοιτιτας αναφερομαι" οπως λεει και ο Πανουσης.

Ρε μπας και τελικα βγαζουμε ενα-εστω και συνειδητο-γαμοτο στις εκλογες?

τεσπα πανε οι εκλογες περασανε, οποτε τζαμπα λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο σου(!). Ας ειναι καλα το εκλογικο συστημα που βγαζει νικητη το πασοκ με 1,878,859 στους 9,995,992.

υ.γ.1) καλα ρε εδω το κκε δε μπορει να τα βρει με τα υπολοιπα αριστερα κομματα της Ελλαδας, περιμενει να τα βρει με τους "λαους της Ευρωπης";

υ.γ.2)δεν ειναι το blog διχασμενη προσωπικοτητα απλα εχει 2 συντακτες.

pritt

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Δηλωνω καθαρα πως ταχθηκα υπερ της αποχης στις προσφατες ευρωεκλογες και χαιρομαι που το συγκεκριμενο ποσοστο αγγιξε το ιλλιγιωδες 50%. Αλλα παραυτα μου' ρχονται στο μυαλο οι πραγματικοι λογοι που οδηγησαν το ελληνικο εκλογικο σωμα σε αποχη και σκιαζομαι για το τι μελλει γενεσθαι στο κοιωνωνικο-πολιτικο στερεωμα αυτης της χωρα.

Αλλα ας εξηγηθω για να μην παρεξηγηθω.

Οντας μηδαμινα εππηρεσμενος απο τις αναρχικες θεωριες και κανονες συμπεριφορας προς τις εκλογες, δηλωνω ανοιχτα επισημα και περηφανα πως κανενα υποψηφιο κομμα δεν θα μπορουσε να αποσπασει την ψηφο μου.Νιωθω πως κανενα δεν μπορει να με αντιπροσοπευσει πληρως και θεωρω πως αν πιξω σε καποια απο αυτα την ψηφο μου μετα θα το μετανιωσω και θα νιωθω μεσα μου κενος - πως ψηφισα και εγω κατι και αρα μπορω να τιτλοφοριθω ατυπα ψηφοφορος του συγκεκριμενου κομματος και να νιωθω τη χαρα πως ανηκω και εγω καπου.

Δεν εχω καμμια αναγκη να νιωσω καμμια τετια χαρα.

Υπαρχουν απειρες προτασεις που θα μπορουσαν να αντικρισουν τον συλλογισμο μου.

Αλλα πιστεψτε με, εχω και εγω ενα αντεπιχειριμα για καθε σας επιχειρημα.

Τωρα βεβαια θα μου πειτε, γιατι δεν παω να ριξω λευκο ή ακυρο και οτι ψαχνω κατι υπερβολικα εξιδανικευμενο.

Οσο αφορα το πρωτο θα απαντησω πως θεωρω το λευκο εφαμιλο της αποχης και το ακυρο μπορω να το εκλαβω μονο ως κινηση αγανακτησης αλλα στην ουσια ανωφελη, ψηφιζεις εμμεσα το πρωτο κομμα.

Ας μιλησουμε για την εξιδανικευση.

Η κ.Παπαρηγα, στις καθιερωμενες ομιλιες των αρχηγων των κομματων μετα την γνωστοποιηση των αποτελεσματων, δηλωσε πως ειναι εναντια της αποχης καθως ¨αυτοι' δεν βοηθουν το 'Κομμα" να εδραιωσει το χαρακτηρα και την υποσταση του.

Δηλαδη εγω που απηχα συνειδητα, εκανα ασχημα επειδη συμφωνα με την κ.Παπαρηγα επρεπε να παω να ψηφισω το κομμα της, η στην τελικη αναλυση ενα οποιδηποτε κομμα μονο και μονο γα να το βοηθησω.
Η προσωπικοτητα αυτου του Ελληνα πολιτη μπαινει καπου ? Χωραει καπου μεσα στο μεγαλεπιβολα σχεδια της εξουσιας ?
Αν κανενα κομμα δεν με εφραζε και δεν ηθελα να χαραμισω, στην ουσια, την ψηφο μου εκανα ασχημα επειδη δεν βοηθησα στην οικονομια της εκλογικης διαδικασιας ?

Ξερετε κατι ?

Αδιαφορω.

Οπως ολοι τους αδιαφορουν για τους απλους πολιτες και αν δεν αδιαφορουν ακομα γιατι ειναι 'μικροι' ακομα και θελουν ποτισμα για να μεγαλωσουν, θα αδιαφορισουν οταν απλωσουν τα πρασινα φυλλα τους πανω απο ενα αστερι και απο ενα φασιστικο σταυρο θπο το φως μιας δαδας κατω απο την επιβλεωψη του ηλιου.

Οσον βεβαια αναφορα αυτους που δεν ψηφισαν οχι επειδη δεν εχυν τη ψηφισουν αλλα επειδη ετρεξαν στις παραλιες, εσεις ειστε απλα οι τροχοι ποθ εχουν σταματησει να γυρνουν και κανουν τη ν αμαξα σε πολλα σημεια να σερνεται. Σερνεστε χωρις καμμια ιδεολογια και απλα ζητε για να κανετε μπανια και για να εξουσιαζεστε τυφλα απο τον οποιοδηποτε - το ιδιο σας κανει οποιος και να' ναι.

Κλεινωντας, οποιος θεωρει πως επειδη απειχα απο τις εκλογες δεν εχω το δικαιωμα να κρινω και το εκλογικο συστημα και την ολη διαδικασια, μπορει απλα μπορει να το αναφερει.
Θα αντιμετωπισει την σιωπη μου, καθως η απαντηση ειναι εξωφθαλμη στο κειμενο μου.

(σ.σ. : οι αποψεις μου ειναι καθετα διαχωρισμενες απο τις αποψεις πολιτικων κομματων που στηριζουν την αποχη οπως το ΚΚΕ Μ-Λ )


Pellican

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus"

Τιμωντας τον ονομα του blog ειπαμε να κανουμε ενα αφιερωμα στην αγαπητη μας ελληνικη αστυνομια.

Σεζον 1
Σεζον 2
Σεζον 3
Σεζον 4
Σεζον 5
Σεζον 6
Σεζον 7
Σεζον 8
Σεζον 9
Σεζον 10

σε λιγο θα παραθεσουμε και τα αγαπημενα μας

pritt