Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το ελπιδοφόρο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς

Η πρόσφατη άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη με σημαντικά εκλογικά κέρδη και με όλα τα παραφερνάλιά της : εθνικισμός, ξενοφοβία, βία, παραπέμπει σε ανάλογη περίοδο ανόδουτου ναζισμού τη δεκαετία του 30. Από την Πολωνία έως την Ελλάδα, τα ακροδεξιά κόμματα καλλιεργούν νοσηρό κλίμα φόβου και οργής στις λαϊκές –κυρίως-τάξεις κατά των μεταναστών συλλήβδην, που τις εκμεταλλεύονται εξτρεμιστικά στοιχεία, ευρέως φάσματος ρατσιστικής Δεξιάς και Ακροδεξιάς (η πρώτη εγκρίνει καιεπαυξάνει στάσεις της δεύτερης).
Ουσιαστικά ο ξενοφοβικός ρατσισμός εκδηλώνεται προ εξηκονταετίας μετά την ήττα του φασισμού με την ίδρυση μυστικώνημιπαράνομων- κινήσεων φασιστικής-ναζιστικής υφής, που γρήγορα απoενοχοποιούνταιλόγω του λυσιτελούς αντικομουνισμού που προτάσσουν και, ως οργανωμένα κόμματα,επενδύουν στις ανασφάλειες και φοβίες πολλών χωρών, όπου είχαν «εισβάλει» μετανάστες. Κατάφεραν να εξεγείρουν το λαό εναντίον τους και να αποδαιμονοποιηθούν τα ίδια, επιδεικνύοντας δήθεν αγνό πατριωτισμό ώστε να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ρατσιστικών πολιτικών που νοηματοδοτούν εχθρικό κλίμα για όσους μετανάστες αρνήθηκαν να ενταχθούν «αφομοιωτικά», προδίδονταςκουλτούρα,παραδόσεις και δικό τους τρόπο ζωής, προκαλώντας όμως έτσι εκρήξεις αγανάκτησης με αυτή τη στάση «ανυπακοής» στις χώρες φιλοξενίας. Η Μέρκελ ανησυχεί με τις εντυπώσεις που κέρδιζε σε μεγάλη μερίδα Γερμανών-από όλο το πολιτικό φάσμα-η ρατσιστική ρητορική του Τίλο Σαρατσίν, σοσιαλδημοκράτη-υποτίθεται-που ενέτεινε σημαντικά το κλίμα ισλαμοφοβίας, προβληματίζοντας το μέσο Γερμανό αφού έπαιζε με τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του. Ρίχνοντας δε κι αυτή και άλλο λάδι στη φωτιά και ποζάροντας ωσάν νέα Ισαβέλλα ΙΙ της Ισπανίας, (που έδιωχνε από την χώρα της όσους Αραβες δεν ασπάζονταν τον καθολικισμό) δηλώνει: «Νιώθουμε δεμένοι με τις χριστιανικές αξίες. Οσοι δεν τις αποδέχονται, δεν έχουν θέση εδώ». Εμμένει δηλαδή στην άποψη ότι όσοι μη Γερμανοί ζουν και εργάζονται στη χώρα της πρέπει να «συν-δεθούν» εκόντες άκοντες με το χριστιανισμό.
Η μεγάλη εισροή μεταναστών στη δεκαετία του 1960, πρώτα από φτωχές ευρωπαϊκές χώρες(Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία ) στη χώρα που ενσάρκωνε ό,τι πολύ αργότερα αποκλήθηκε «ευρωπαϊκό όνειρο», ως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Δυτικής Γερμανίας με τη ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη που οφειλόταν στο «γερμανικό θαύμα», που και αυτό όφειλε πολλάστους «φιλοξενούμενους εργάτες», τους «Gastarbeiter», οι οποίοι όμως φθάνοντας στο 10% του συνολικού πληθυσμού, προκάλεσαν το μεταναστευτικό αδιαχώρητο διότι πολλοί από αυτούς παρέτειναν την «επίσκεψή» τουςπερισσότερο από όσο είχε συμφωνηθεί( 2 έτη). Ομως οι Ιταλοίπου η οικονομία της χώρας τους κατέστη μια από τις 7 ισχυρότερες (G7) καθώς επίσηςοι Ελληνες και Ισπανοί, με τα υποτιθέμενα ελληνικό και ισπανικό «θαύμα», επέστρεψαν οίκαδε ενώ οι Τούρκοι βολεύτηκαν εκεί, στην πλειονότητά τους, ιδρύοντας οικογένειες και επιβεβαιώνοντας τη ρήση: «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Οι περισσότεροι όμως ήταν ανειδίκευτοι εργάτες που όταν έμειναν άνεργοι ζούσαν με το επίδομα του ταμείου ανεργίας, προκαλώντας την οργή του Γερμανού φορολογουμένου.
Κίνδυνος απώλειας της άμωμης ευρωπαϊκότητας;
Πρόσθετα, όσοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα προκάλεσαν οξύ πρόβλημα «ενσωμάτωσης» (ειδικά Τούρκοι και Αραβες) πρώτα στις γερμανόφωνες χώρες, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία αλλά και ύστερα σε Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία κ.α. όπου προκλήθηκε έντονη δυσανεξία από την αυξανόμενη εμφάνιση τζαμιών και ιδίως ψηλών μιναρέδων γι αυτό οι κατεξοχήν ξενοφοβικοί Ελβετοί απαγόρευσαν τους δεύτερους με δημοψήφισμα, Πολλοί ανησυχούν για μία εξαπλούμενη επιδημία προσδίδουσα στην Ευρώπη εικόνα εξισλαμισμένης Ηπείρου και μολύνουσα την άμωμη ευρωπαϊκότητά της. Εάν αποφάσιζε να πολιτευτεί ο ρατσιστής Σαρατσίν για να καλύψει το ακροδεξιό κενό, που δεν καλύπτει το Κόμμα Εθνικο-δημοκρατών, το CDU (Χριστιανοδημοκράτες) καθώς και το SPD(Σοσιαλδημοκράτες) θαείχαν έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο με ποσοστό 20-25%, ως καθοριστικό ρυθμιστή σε συνασπισμούς για όποιο από τα δύο παραπάνω κόμματα θα κέρδιζε τιςεκλογές.
Αλλά η Ακροδεξιά συμμετέχει πλέον ενεργά σε κυβερνήσεις, κοινοβούλια και ευρωκοινοβούλια κερδίζοντας διαρκώς έδαφος με μία λαϊκίστικη ρητορική και απλουστευμένη ερμηνεία γεγονότων και καταστάσεων που αποδέχεται ασμένως ο μέσος πολίτης που αποφεύγει (ή βαριέται) να διεισδύσει στην καρδιά του προβλήματος. Ο ζητούμενος χαρισματικός ηγέτης της εθνικιστικής Δεξιάς και Ακροδεξιάς ανευρέθη τελικά στην Ολλανδία και ταξιδεύει τώρα ανά την Εσπερία και τις ΗΠΑ ως «πρεσβευτής καλής θελήσεως» της ισλαμοφοβικής Ευρώπης. Ονομάζεται Γερτ Βίλντερς, και είναι ο 47χρονοςε πρόεδρος του «Κόμματος της Ελευθερίας» (PVV) που φιλοδοξεί να συνενώσει όλους τους «εθνικά» σκεπτόμενους Ευρωπαίους σε μεγάλη σταυροφορία προστασίας των Ιουδαιοχριστιανικών αξιών για να αντιμετωπισθεί η «απειλή του Ισλάμ» με μία «Διεθνή Συμμαχία για την Ελευθερία». Αυτοχαρακτηρίζεται «εικονοκλάστης», και αντικομφορμιστής. Αλλά η ρατσιστική Δεξιά και η Ακροδεξιά διά αυτού αρθρώνει έναν λαϊκο-εθνικιστικό λόγο, γνωστό ως «η Λεπενοποίηση του πνεύματος», κατά το Γάλλο ακαδημαϊκό Raimundo Viejo και ορίζεται ως μία ικανότητα διείσδυσης και συνάρθρωσης με το λόγο της Κεντροδεξιάς ( ενίοτε μάλιστα και με αυτόν της Κεντροαριστεράς). Αυτή η ικανότητα συνίσταται στην επιβολή μιας σχηματικής μανιχαϊκής ανάγνωσης της πραγματικότητας εμπεριέχουσας εξ αντικειμένου έναν αποδιοπομπαίο τράγο, Εβραίο, κομουνιστή ή, όπως τώρα, Ισλαμιστή, πάντα εκφραστή του απόλυτου «κακού».
Η Ακροδεξιά έχει λαμπρό μέλλον, λόγω ολιγωρίας, ανικανότητας και δυστοκίας ιδεών της (Κεντρο)αριστεράς, αλλά και έξυπνου λαϊκισμού που εκμεταλλεύεται την ανεργία, τη δεινή κατάσταση όπου έχουν περιέλθει τα μεσαία και τα κατώτερα στρώματα, ενώ ο μέσος ευρωπαίος τείνει ευήκοον ους σε μια ρητορική υπέρ της προστασίας υποτίθεται-των συμφερόντων του. Πιθανό να είναι ανάμεσά τους και τέως Ευρωπαίοι αριστεροί που θα βρεθούν κάποτε στην απέναντι όχθη, προδομένοι, και βιώνοντες την πιο αντικοινωνική εποχή, όπου υφίστάνται τη μαξιμαλιστική νεοφιλελεύθερη ατζέντα με τις επάλληλες «διαρθρωτικές προσαρμογές» του ΔΝΤ, αλλά και άλλα πάθη. Στο τωρινό οικονομικό συγκείμενο η παραμικρή αισιοδοξία για το μέλλον εξ αντικειμένου γίνεται απαγορευτική. Η Ακροδεξιά επαίρει τη σημαία ενός επικίνδυνου εθνικισμού, ενώ η Δεξιά σπεύδει δίπλα της σε θέση παραστάτη, αφήνοντας προσώρας(;)το «μεσαίο χώρο». Σε τέτοια εικόνα απείρου κάλλους, πού να χωρέσει μία άμοιρη και διαιρεμένη Αριστερά με το καταφανέστατο έλλειμμα οράματος και ηθικού θάρρους;

Ο κ. Θάνος Κακουριώτης είναι ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=386262&dt=24/02/2011

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συμπτωσεις

1


http://prezatv.blogspot.com/2011/02/blog-post_2923.html


4






Χρονικο


Σε επικειμενο ντοκυμαντερ για τον Ντονινικ Στρος-Καν (επικεφαλης του ΔΝΤ, υποψηφιος προεδρος της Γαλλιας), ο Γαλλος αναφερει οτι ο Ελληνας προθυπουργος, Γιωργος Παπανδρεου, ειχε ζητησει απο το 2009 προσφυγη στο Ταμειο, πραγμα το οποιο ηταν αγνωστο στο Ελληνικο κοινο. Μαλιστα, οταν ο Παπανδρεου ειχε αναλαβει τα ινια της χωρας, τους πρωτους 3 μηνες, επιδιδοταν σε μια ανελεητη παροχολογια, αποροια της προεκλογικης του προπαγανδας και παραλληλα (αφου οπως αποδειχθεικε γνωριζε την ειδεχθη κατασταση της ελληνικης οικονομιας) δεν προχωρησε σε καμμια ληψη οικονομικου μετρου περιορισμου του χρεους. Αντιθετα, εκεινη την εποχη, το μυαλο ολων ειχε μπολιαστει με βαρυγδουπες και ελπιδοφορες δηλωσεις οπως: Λεφτα Υπαρχουν.


Το συγκεκριμενο γεγονος αποτελει το υψιστο παραδειγμα πολιτικης προδοσιας, αποπροσανατολισμου του λαου και πολιτικου ψευδους.



Εδω και αρκετο καιρο, οι χωρες της Αφρικης και της Ανατολης, δονουνται απο τις επαναστατικες ιαχες των πολιτων τους ππου ζητουν ελευθερια,  ανεξαρτησια και προσπαθουν να αποτιναξουν τους καταδυναστευτικους τους ζυγους. Τα γεγονοτα αυτα εχουν θορυβησει τις απανταχου κυβερνησεις που αφενος χανουν τα εδαφικα τους συμφεροντα στις συγκεκριμενες χωρες και αφετερου φοβουνται πιθανο ντομινο εξεγερσεων.

Υπο αυτες τις εξελιξεις, ερχεται στο φως η παραπανω ασκηση του Ελληνικου Στρατου, μοναδες του οποιου δειχνουν ετοιμες να καταστειλουν ακομα και τις ισχυροτερες διαδηλωσεις.Εντυπωση προκαλει το γεγονος, οτι το "πληθος" στην στρατιωτικη ασκηση φωναζει "ΣΥΡΙΖΑ".


Πριν απο λιγες μερες, η Ελληνικη κοινη γνωμη συγκλονιστικε απο τα πρωτοφανη συμβαντα στο Φαληρικο γηπεδο. Ο Παναθηναικος σφαγιαστικε απο την διαιτησια κατα την διαρκεια του αγωνα και επειτα οι παικτες του προπυλακιστηκαν απο οπαδους του Ολυμπιακου. Λαδι στη φωτια εριξαν οι δηλωσεις του Προεδρου του Ολυμπιακου ο οποιος μιλησε για "νικη του ποδοοσφαιρου", δηλωσεις που ανακαλεστηκαν.Τα εκτροπα συνεχιζονται ως σημερα με επιθεσεις στα γραφεια της ποδοσφαιρικης αρχης, σε σπιτια ποδοσφαιριστων και με απειλες προς διαφορους παραληπτες.Και επεται συνεχεια.


Στοιχεια

Φως των σπορ  9.182  (18.57%)
Πρωταθλητής  8.292  (16.77%)
Sport day  6.638  (13.43%)
Γαύρος  5.685  (11.50%)
Goal news  5.134  (10.38%)
Εξέδρα των σπορ  3.606  (7.29%)
Φίλαθλος  3.243  (6.56%)
Η Πράσινη  2.398  (4.85%)
Η ώρα των σπορ  2.151  (4.35%)
Η Γάτα  1.613  (3.26%)
Derby news  871  (1.76%)
Score live  626  (1.27%)
ΣΥΝΟΛΟ  49.439

πηγη: http://www.onsports.gr/OnMedia/item/20367-Oi-kyklofories-twn-athlhtikwn-efhmeridwn

Ενδιαφερον παρουσιαζουν και αυτα τα νουμερα απο τις κυκλοφοριες των εφημεριδων, αθλητικων, πολιτικων, οικονομικων.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=262903


Οσο ασχολουμαστε με το derby, στην χωρα συμβαινουν πολλα πραγματα :

 
http://www.capital.gr/News.asp?id=1138842

http://press-gr.blogspot.com/2011/02/dominique-strauss-kahn-2.html
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231080362



Καληνυχτα Ελλαδα.


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Βανδιακος και Βισσηακος




Σε μια χωρα που ολα( ΟΛΑ ΟΜΩΣ) ειναι διεφθαρμενα ειναι πραγματικα αφελες να πιστευει κανεις οτι στο ποδοσφαιρο δε γινονται πιτσικουλιες, οταν μαλιστα παιζονται πολλα μα πολλα εκατομμυρια. Δεν υπαρχουν πια ουτε ομαδες ουτε "φανελες"-υπαρχουν επαγγελματιες ποδοσφαιριστες που πανε οπου εχει χρημα, και εταιριες που προστατευουν τις επενδυσεις τους.




συνδεσμιτες

Αυτο ομως δε λενε να το καταλαβουν τα αγαπημενα μας μελοι των αθλητικων συνδεσμων, τους οποιους τους φτυνουν, λενε βρεχει, και μετα βγαινουν και πανυγηριζουν πρωταθληματα ή  κανουν πορειες διεκδικωντας καλυτερη ευρωπαικη πορεια. Δε καταλαβαινουν οτι ολοι απο τα αρχιδια ενος εφοπλιστη κρεμονται και θα μεινουν εκει για πολυ καιρο ακομα αν δε ανοιξουν τα ματια τους. Μαλιστα οπως φαινετε μαζευονται μερικες φορες και 3-4 εφοπλιστουλιδες ιδιοκτητες ομαδων και στηνουν κανα παιχνιδακι.

Βρισκονται εκει λοιπον οι συνδεμιτες με τις ευλογιες της Πολιτειας, γιατι το κρατος ξερει οτι αν δεν ασχολειθουν(πορωθουν) με τον με τον γαυρο και τον βαζελο, μπορει να ασχολειθουν με το δντ, με το οτι δεν εχουν δουλειες, με το οτι οι μισθοι κατεβαινουν και τετοια καταθλιπτικα. Αρτο και θεαματα ελεγαν οι Ρωμαιοι, και 2000 χρονια μετα ισχυει στο μεγιστο.

Απλα ανοιξτε να ματια σας και ασχολειθειτε με θεματα που σας αφορουν αμεσα.





Pritt

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το Offsite, η Ελλαδα και ο Χοντρος


Μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λεξεις. Η συγκεκριμενη, αξιζει οσο μια που κανει για χιλιες : ΦΤΑΝΕΙ.

Ειναι κοινο μυστικο, οτι εδω και χρονια το ελληνικο ποδοσφαιρο αποτελει ενα βρωμικο συνασπισμο εταιριων που προαγουν την βια, το μισος και τη συσπειρωση της κοινωνιας σε αντιπαλα στρατοπεδα με σκοπο το κερδος αυτων που κινουν τα νηματα.Η κατασταση ομως πλεον εχει γινει επικυνδινη και πριν το βαθια βαμμενο οπαδικο τρενο εκτροχιαστει, οφειλουμε να δειξουμε σε μερικους μεγαλοαστους οτι δεν ειμαστε οσο ηλιθιοι νομιζουν.


Η παραπανω φωτογραφια αποδεικνυει περιτρανα το μεγεθος της γελοιοτητας αλλα και της ξεφτιλας που μαστιζει το ελληνικο ποδοσφαιρο. 5 ποδοσφαιριστες του Ολυμπιακου "καλυπτουν" τον Κατσουρανη ο οποιος στελνει, στην εξελιξη της φασης, την μπαλα στα διχτυα και το γκολ ακυρωνεται ως offsite ! Δεν θα επεκταθω στα λοιπα διαιτητικα λαθη (?) του παιχνιδιου, καθως δεν υπαρχει ουσια.Αυτη και μονο η φαση ειναι αρκετη για να μας αποδειξει οτι τα αφεντικα της κοινωνιας αδιαφορουν για την κοινη γνωμη και κανουν αυτο ακριβως που θελουν, με οσο κραυγαλεο τροπο και αν γινει.

Το θεμα πλεον, δεν εγγυται στα οπαδικα αισθηματα, ουτε καν στην φιλαθλη κριση. Εχουμε να κανουμε με πληρη ριξη των θεσμων και φανερη αδιαφορια για το κοινωνικο αντικτυπο. Το ποδοσφαιρο ειναι ενα μεσο ψυχαγωγιας και ανηκει στην οικογενεια των αθληματων, και ειδικα σε αυτη των ομαδικων και προαγει προτυπα συμπεριφορας σε μικρους και μεγαλους. Η ευγενης αμυλα και το ευ αγωνιζεσθαι ειναι οι ακρογωνιαιοι λιθοι των αθληματων και οσο αυτα και αν εξελισονται ή εμπορευματοποιουνται οι συγκεκριμενες αρχες οφειλουν να παραμενουν σταθερες. Η χρησιμοποιηση ομαδων, ως ομαδες πιεσης, ως αλλα lobby για την εξυπηρετηση σκοπων, συνφεροντων και απαιτησεων μεγαλοεπιχειρηματιων πρεπει να σταματησει. Παλια ειχαν την ευθιξια να τα κανουν στα κρυφα. Τωρα τα κανουν μπροστα στα ματια μας και προσπαθουν να μας πεισουν πως κανουν το σωστο. Εκτος απο εμετικη, η συγκεκριμενη τακτικη ειναι και επικυνδινη, καθως οι στρατιωτες της καθε ανωνυμης εταιριας χρειαζονται ενα μονο σπινθηρα για να εκραγουν. Οπως και ενα μονο σπινθηρας χρειαζεται για να αποπρασανατολιστει η κοινη γνωμη και να στρεψει αλλου το ενδιαφερον της.

Αυτα τα σημαδια συψης βεβαια, δεν ειναι πρωτογνωρα για την Ελλαδα. Το αντιθετο μαλιστα. Ολα πηγαζουν απο την αρρωστημενη μας συνηθεια υποταγης στις ολιγαρχικες προσταγες των συμφεροντολιγικων θελω του καθε επιχειρηματια/πολιτικου/κτλ. Αυτη η παθητικη σταση της κοινης γνωμης εξωθει τον καθε ενα απο αυτους να την χλευαζει καταμουτρα, να αδιαφορει για της συνεπειες της και ενιοτε να την εχει αλεσει τοσο καλα στους μηχανισμους του ωστε να την εχει εκ των προτερων με το μερος του. Αδιαφορει για την αντιδραση της και τολμα να της πλασαρει το οτιδηποτε, περιμενοντας μια απλη πασα αντι μια ατσαλη αποκρουση. Το κοινο αισθημα εχει γαλουχηθει και χειραφετηθει ετσι ωστε να ικανοποιει τις εκαστοτε επιταγες και οχι μονο να μην αντιτηθεται, αλλα να αποβαλει αυτοματα τους οσους οργανισμους - ξενιστες εμφανιζονται στους κολπους τις και εκφραζουν διαφορετικη αποψη. Ωντας διχασμενη σε αντιπαλα στρατοπεδα και αντιμαχομενη για το καθε τη διατηρει την υποτελεια της και δεν καταφερνει να ορθωσει μια ολοκληρωμενη προταση, αλλα συλλαβιζει αναρθρα συμφωντα καθως δεν μπορει να συμφωνισει σε καμμια δομη. Και ο φαυλος κυκλος επεκτεινεται σε καθε μηκος και πλατος της ζωης.

Ο χοντρος, ειναι ο καθε χοντρος που αποτελει εμπνευστη της παραπανω προπαγανδας. Υπαρχουν παντου και κανουν το κεφι τους και ακουν απο παντου ευχαριστω. Εξειδανικευονται και θεοποιουνται αντιμετωπιζομενοι σαν βασικα στελεχη της κοινωνιας. Ειναι να απορει κανεις..

Ο κ.Μαρινακης παντως, ειναι κοντα στο να αποτελεσει εναν χοντρο διαφορετικο απο τους υπολοιπους.Ειναι αυτος που με τις πραξεις του δοκιμαζει τα ορια αντοχης της παραπανω καλοστημενης πλεγκτανης και με την σαφη του αγνοια κινδυνου, ειναι ικανος να βγαλει απο τον ληθαργο τα εκατομυρια κοιμησμενα προβατα του κοπαδιου. Ειναι ικανος να ενωσει τα ακρα και να τους κανει να καταλαβουν πως ωντας διασπασμενοι συμφωνουν μονο στο οτι διαφωνουν και μονο ενωμενοι θα ελπιζουν σε κατι καλυτερο.

Για να δουμε..