Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τρωκτικο και σεχτα

Το τρωκτικο, οντας το νο 1 blog της Ελλαδας, ηταν σιγουρο οτι δε θα μπορουσε απλα να πει μια μερα "σταματαμε γιατι βαρεθηκαμε". Το τελος του θα εκανε παταγο και θα συνεπεφτε με κατι μεγαλο-μια νεα χουντα, εναν εμφυλιο πολεμο, το κλεισιμο της google κτλ.

Για αλλους ηταν μετρο συγκρισης, για αλλους αντικειμενο μισους, για αλλους εμπνευση για να κανουν το δικο τους blog. Για μας ηταν καταρχιν μια αποδειξη οτι ο κοσμος εχει βαρεθει τα κλασικα συνηθισμενα "βουτηγμενα στα συμφεροντα μμε" (γαμω τα κλισε)  και ζηταει το κατι αλλο (παρολο που οπως αποδειχτηκε εγραφαν κλασικοι δημοσιογραφοι που ειχαν σχεσεις με αυτα τα συμφεροντα).

Λιγο να καθοσουν και να διαβαζες καταλαβαινες οτι ειναι δικτυωμενοι δημοσιογραφοι απο πισω του και οχι τιποτα ερασιτεχνες που ξεθαβουν νεα απο δω και απο κει. Οι ταχυτητα που ανακοινωναν σοβαρες ειδησεις πριν τις ανακοινωσουν τα εκτατα δελτια της tv ηταν η αποδειξη οτι ειχαν πολυ inside informartion. Προσπαθουσε να περαστει σαν ενα blog σαν ολα τα αλλα την στιγμη που δεν ηταν. Αυτος ηταν ο λογος που δε γουσταρα καθολου το τρωκτικο, το οποιο θα μπορουσε να ειναι ολοκληρο καναλι/εφημεριδα με τοσες πληροφοριες.
Συν οτι σε γεμιζε με οτι πιο αχρηστο κουτσομπολιο υπηρχε σε επιπεδο που συναγωνιζοταν το star
+οτι στα επρηζε με την κοντρα του με τον Μακη
+μικρες λεπτομερειες οπως κατι posts που ψιλοεπαιρνε το μερος της εκλλησιας σε καποιες φασεις
+οτι blog με τα σχολια απενεργοπημενα ακουγετε περιεργα
Τωρα πια ολα αυτα τα χαρακτηριστικα οπως π.χ. κοντρα  τρωκτικου-Μακη, με την αποκαλυψη του βιου του ανθρωπου πισω απο αυτο, φαινονται να εξηγουνται.

Λενε οτι ηταν γνωστο οτι ο Γκολιας ηταν ο ανθρωπος πισω απ το τροκτικο αν και εμεις δε το ξεραμε.Ισως γιατι ποτε δε το ψαξαμε. Ξενερωσα ασχημα οταν εμαθα οτι ειχε σχεσεις με Μακη, Θεμο, Κοντομηνα και Εφραιμ(!). Το τρωκτικο ηταν οτι ηταν αλλα περιμενα τουλαχιστον οι δημοσιογραφοι του να εχουν σχεσεις με πιο "καθαρα" ονοματα. Ισως ο Γκολιας να προσπαθουσε να ειναι ανεξαρτητος αλλα ποσο μπορεις να εισαι με τα προαναφερθεντα λαμογια απο πισω σου(ή μπροστα σου στην περιπτωση του Μακη)! Δεν αμφιβαλλω οτι ειχε σαν ονειρο και σχεδιο(στο τρωκτικο διαβασα κατι τετοιο) να δημιουργησει ενα μεσο πληροφορησης απαλαγμενο απο τα βαριδια που κουβαλουν tv-ραδιοφωνο-εφημεριδες αλλα νομιζω οτι στην πορεια κατι χαλασε. Μιλαγε για θεματα που δεν εβγαιναν στα μμε, αλλα μαλλον μεχρι εκει που δεν κατηγορουσαν τον Θεμο. Παρουσιαζαν σχολια αναγνωστων αλλα μαλλον μεχρι εκει που δεν υποστηριζαν τον Μακη.

Για να φτασουμε στο κυριως θεμα της υποθεσης, θα το παιξω "πανω απο ολα ο διαλογος, η ζωη ειναι πολυτιμη" και "ο νεκρος δεδικαιωται" για να μη φανω ακραιος. 

Δε γουσταρα αυτα που εκανε ο Γκολιας, αλλα ΑΚΟΜΗ και να δεχτουμε οτι ηταν χωμενος στα συμφεροντα και τις ρεμουλες  μεχρι το λαιμο, αυτο τον κανει απλα ενα ενδιαμεσο γραναζι.
Δεν επρεπε να πεθανει.

  • Δε θα ελεγα το ιδιο αν στην θεση του ηταν καποιος απ τους 4 προαναφερθεντες(ισως μια εξαιρεση με τον Μακη).
  • Δε θα ελεγα το ιδιο αν στην θεση του ηταν καποιος απ τους 50 βουλευτες περιπου που ειναι ο ορισμος του "Θελει κρεμασμα στο συνταγμα".
  • Δε θα ελεγα το ιδιο αν στην θεση του ηταν καποιος απ τους μεγαλοδημοσιογραφους-τηλεδικαστες οι οποιοι κουμανταρουν ολη την τεταρτη εξουσια και εδω και 30 χρονια ταιζουν παραμυθια τον κοσμο.
  • Δε θα ελεγα το ιδιο αν στην θεση του ηταν καποιος επιχειρηματιας απο αυτους με της απευθειας αναθεσεις και τις μιζες.

Απο ολους τους δημοσιογραφους πολλοι ανηκουν στο "αλητες ρουφιανοι δημοσιογραφοι" αλλα  απο αυτους το 99% ειναι απλα καταπτιστοι και τσιροι και μονο το 1% (κατι λεγαμε πριν για συμφεροντα) θα επρεπε να ειναι στην θεση του Γκολια. Δε μπορεις να θεριζεις οποιον θες γιατι δε γουσταρεις την φατσα του. Εκτος και αν εισαι πρωην εκβιαστης, ξαφνικα την ειδες επαναστατης, και φτιαξεις την σεχτα.


Απο ολους τους μπατσους πολλοι ανηκουν στο "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" αλλα δε μπορεις να ξεκινας να σκοτωνεις μπατσους τυχαια, γιατι μπορει να πεσεις στην 1 γαμημενη περιπτωση αυτου που εγινε μπατσος γιατι πραγματικα ηθελε να βοηθησει. Εκτος και αν εισαι πρωην ληστης τραπεζων, ξαφνικα την ειδες ζορο, και φτιαξεις την σεχτα.

Ισως να φαινομαι-και να ειμαι-ακραιος που θετω ατομα στην θεση του Γκολια, και μονο εγω  θα αδιαφορουσα αν τους συνεβαινε κατι. Υπαρχουν ομως ατομα που κανεις δε θα πει "κριμα τι επαθε" (αλλο τι θα δηλωσει στην καμερα για να ειναι political correct). Αυτα τα ατομα χαιρονται λιμνες, καπνιζουν πουρα ελευθεροι, κουμανταρουν ομαδες. Αλλα αυτα τα ατομα τα φυλανε 50 σεκιουριτι, και δε τα αγγιζει κανεις απο εισαγγελεις μεχρι την σεχτα.

pritt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου