Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το Offsite, η Ελλαδα και ο Χοντρος


Μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λεξεις. Η συγκεκριμενη, αξιζει οσο μια που κανει για χιλιες : ΦΤΑΝΕΙ.

Ειναι κοινο μυστικο, οτι εδω και χρονια το ελληνικο ποδοσφαιρο αποτελει ενα βρωμικο συνασπισμο εταιριων που προαγουν την βια, το μισος και τη συσπειρωση της κοινωνιας σε αντιπαλα στρατοπεδα με σκοπο το κερδος αυτων που κινουν τα νηματα.Η κατασταση ομως πλεον εχει γινει επικυνδινη και πριν το βαθια βαμμενο οπαδικο τρενο εκτροχιαστει, οφειλουμε να δειξουμε σε μερικους μεγαλοαστους οτι δεν ειμαστε οσο ηλιθιοι νομιζουν.


Η παραπανω φωτογραφια αποδεικνυει περιτρανα το μεγεθος της γελοιοτητας αλλα και της ξεφτιλας που μαστιζει το ελληνικο ποδοσφαιρο. 5 ποδοσφαιριστες του Ολυμπιακου "καλυπτουν" τον Κατσουρανη ο οποιος στελνει, στην εξελιξη της φασης, την μπαλα στα διχτυα και το γκολ ακυρωνεται ως offsite ! Δεν θα επεκταθω στα λοιπα διαιτητικα λαθη (?) του παιχνιδιου, καθως δεν υπαρχει ουσια.Αυτη και μονο η φαση ειναι αρκετη για να μας αποδειξει οτι τα αφεντικα της κοινωνιας αδιαφορουν για την κοινη γνωμη και κανουν αυτο ακριβως που θελουν, με οσο κραυγαλεο τροπο και αν γινει.

Το θεμα πλεον, δεν εγγυται στα οπαδικα αισθηματα, ουτε καν στην φιλαθλη κριση. Εχουμε να κανουμε με πληρη ριξη των θεσμων και φανερη αδιαφορια για το κοινωνικο αντικτυπο. Το ποδοσφαιρο ειναι ενα μεσο ψυχαγωγιας και ανηκει στην οικογενεια των αθληματων, και ειδικα σε αυτη των ομαδικων και προαγει προτυπα συμπεριφορας σε μικρους και μεγαλους. Η ευγενης αμυλα και το ευ αγωνιζεσθαι ειναι οι ακρογωνιαιοι λιθοι των αθληματων και οσο αυτα και αν εξελισονται ή εμπορευματοποιουνται οι συγκεκριμενες αρχες οφειλουν να παραμενουν σταθερες. Η χρησιμοποιηση ομαδων, ως ομαδες πιεσης, ως αλλα lobby για την εξυπηρετηση σκοπων, συνφεροντων και απαιτησεων μεγαλοεπιχειρηματιων πρεπει να σταματησει. Παλια ειχαν την ευθιξια να τα κανουν στα κρυφα. Τωρα τα κανουν μπροστα στα ματια μας και προσπαθουν να μας πεισουν πως κανουν το σωστο. Εκτος απο εμετικη, η συγκεκριμενη τακτικη ειναι και επικυνδινη, καθως οι στρατιωτες της καθε ανωνυμης εταιριας χρειαζονται ενα μονο σπινθηρα για να εκραγουν. Οπως και ενα μονο σπινθηρας χρειαζεται για να αποπρασανατολιστει η κοινη γνωμη και να στρεψει αλλου το ενδιαφερον της.

Αυτα τα σημαδια συψης βεβαια, δεν ειναι πρωτογνωρα για την Ελλαδα. Το αντιθετο μαλιστα. Ολα πηγαζουν απο την αρρωστημενη μας συνηθεια υποταγης στις ολιγαρχικες προσταγες των συμφεροντολιγικων θελω του καθε επιχειρηματια/πολιτικου/κτλ. Αυτη η παθητικη σταση της κοινης γνωμης εξωθει τον καθε ενα απο αυτους να την χλευαζει καταμουτρα, να αδιαφορει για της συνεπειες της και ενιοτε να την εχει αλεσει τοσο καλα στους μηχανισμους του ωστε να την εχει εκ των προτερων με το μερος του. Αδιαφορει για την αντιδραση της και τολμα να της πλασαρει το οτιδηποτε, περιμενοντας μια απλη πασα αντι μια ατσαλη αποκρουση. Το κοινο αισθημα εχει γαλουχηθει και χειραφετηθει ετσι ωστε να ικανοποιει τις εκαστοτε επιταγες και οχι μονο να μην αντιτηθεται, αλλα να αποβαλει αυτοματα τους οσους οργανισμους - ξενιστες εμφανιζονται στους κολπους τις και εκφραζουν διαφορετικη αποψη. Ωντας διχασμενη σε αντιπαλα στρατοπεδα και αντιμαχομενη για το καθε τη διατηρει την υποτελεια της και δεν καταφερνει να ορθωσει μια ολοκληρωμενη προταση, αλλα συλλαβιζει αναρθρα συμφωντα καθως δεν μπορει να συμφωνισει σε καμμια δομη. Και ο φαυλος κυκλος επεκτεινεται σε καθε μηκος και πλατος της ζωης.

Ο χοντρος, ειναι ο καθε χοντρος που αποτελει εμπνευστη της παραπανω προπαγανδας. Υπαρχουν παντου και κανουν το κεφι τους και ακουν απο παντου ευχαριστω. Εξειδανικευονται και θεοποιουνται αντιμετωπιζομενοι σαν βασικα στελεχη της κοινωνιας. Ειναι να απορει κανεις..

Ο κ.Μαρινακης παντως, ειναι κοντα στο να αποτελεσει εναν χοντρο διαφορετικο απο τους υπολοιπους.Ειναι αυτος που με τις πραξεις του δοκιμαζει τα ορια αντοχης της παραπανω καλοστημενης πλεγκτανης και με την σαφη του αγνοια κινδυνου, ειναι ικανος να βγαλει απο τον ληθαργο τα εκατομυρια κοιμησμενα προβατα του κοπαδιου. Ειναι ικανος να ενωσει τα ακρα και να τους κανει να καταλαβουν πως ωντας διασπασμενοι συμφωνουν μονο στο οτι διαφωνουν και μονο ενωμενοι θα ελπιζουν σε κατι καλυτερο.

Για να δουμε..










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου